Nicky Pellegrino heeft haar wortels in Italië. Haar naam die ze kreeg van haar Italiaanse vader verraadt dit onmiddellijk. Ze groeide echter op in Engeland en woont ondertussen in Nieuw-Zeeland, samen met haar man, haar honden en paarden. Haar boeken hebben echter nog heel veel linken naar Italië, zo ook het boek dat ik las (kookschool d’amore).
Haar eerste boek was een biografie van haar vriendin. Het was een onverwacht boek want het werd geschreven omdat die vriendin een hersentumor had die fataal werd. Samen schreven ze “Angela: a wonderful life!”. Tegelijk werkte ze aan haar eerste fictieboek ‘Delicious’ dat uiteindelijk in 2005 verscheen. Daarna volgden nog 13 romans. Haar meest recente is ‘P.S. Come to Italy’ (april 2024). Ondanks de vele bestsellers werkt ze ook nog steeds als freelancejournalist.
Door haar job heeft ze niet echt een routine. Het gaat volgens haar om het vinden van tijd tussen haar werkzaamheden door. Voor één boek schreef ze vooral in een coffeeshop samen met een vriend die ook schrijft. Ook in interviews geeft ze vooral aan dat het gaat om schrijven op momenten dat het kan, naast alle andere taken die moeten gebeuren.
Ik kon dus niet veel tips rapen bij haar maar deze quote vond ik dan wel weer eentje die een glimlach ontlokte: ‘At the end of the day, the difference between writing a novel and not writing one, is sitting down and actually doing it.’
https://www.uitgeverijdefontein.nl/auteur/nicky-pellegrino
https://en.wikipedia.org/wiki/Nicky_Pellegrino
https://www.writerscentre.com.au/blog/nikki-pellegrinos-writing-doubts-and-advice