Vandaag hebben we het over eten. En eten is belangrijk, vooral lekker eten. Ik ben zelf niet de kok thuis (eerder de eter) maar ik maak wel mijn eigen lunches. Sinds begin juli slaag ik erin om iedere dag een zelfgemaakt slaatje mee te nemen naar mijn werk. En daar ben ik een beetje trots op dus het leek me voor deze experimentele woensdag wel een leuk idee om te tonen hoe ik dat doe.
Aangezien die slaatjes een vorm van mealprepping zijn, weliswaar op kleine schaal, is het misschien ook interessant voor anderen. Ik maak er altijd twee ineens zodat ik twee dagen weg kan. De inhoud van de slaatjes varieert. Meestal zit er wel komkommer en tomaat in maar in het filmpje hieronder zie je een variatie met sla, ei en paprika.
Andere zaken die ik er soms indoe: witloof, feta, mozzarella of surimi. ’s Morgens doe ik er wat peper, zout en olijfolie over en zo neem ik ze mee naar het werk (waar ik ze in een koelkast bewaar tot het eindelijk tijd is om terug te eten).
Alles samen duurt dit letterlijk amper 15 minuten en ik moet zeggen het is superlekker en meestal heb ik geen honger meer tot ik ’s avonds aan tafel ga. Het is dus een aanrader!
😋😋lekker en gezond 👍👍